„Mackógyógytorna lúdtalp ellen”
A MACKÓGYÓGYTORNA LÚDTALP ELLEN CÍMU KÖNYVÜNKBEN A NÉPSZERUSÍTÉS ÉRDEKÉBEN, DE LÚDTALP-PREVENCIÓ CÉLJÁVAL PRÓBÁLTUK ÖTVÖZNI A SZAKMAI SZEMPONTOKAT A GYERMEKEK FANTÁZIADÚS VILÁGÁVAL. A GYERMEKGYÓGYTORNÁBAN A LEGNEHEZEBB A KIVITELEZTETÉS, EZÉRT A GYAKORLATOKAT PRÓBÁLTUK MINÉL JÁTÉKOSABBÁ TENNI. AZ ÁLTALÁNOS SZAKMAI CÉLOK MELLETT A LEGFONTOSABB SZEMPONTUNK A TALPBOLTOZAT KIALAKULÁSÁÉRT FELELOS IZMOK EROSÍTÉSE VOLT.
A „Mackógyógytorna lúdtalp ellen” címu könyv több mint, egy lúdtalp torna otthonra.

Gyermekekkel foglakozó gyógytornászként rég gondolkozok, hogy jó lenne egy nagyon gyakorlatias és ugyanakkor esztétikus és „gyermek stílusú” könyv, amely gyógytorna gyakorlatokat tartalmaz különbözo mozgásszervi problémákra. Elso könyvünk a lúdtalpat (pes planus) célozza meg.

A könyv 62 oldal ahol összesen 30 gyakorlatot találhatunk. A játékos gyakorlatokba egy kicsit a koordináció, ügyesség, szenzomotoros és kognitív képességek fejlesztését is beépítettük, így nem csak a lúdtalpra hatunk pozitívan, hanem a gyermek különbözo típusú fejlodéseire is.

Gyermek gyógytornászként saját tapasztalatból arra jöttem rá, hogy nem elég a gyerekeknek pálcikarajzos, egyalkalmas torna betanítás mert az otthon általában, ellaposodik, elmarad.
A gyógytorna rendeloben speciális torna eszközökkel, irányítással sem egyszeru dolgozni a gyerekekkel, de az elobb felsoroltak hiányában otthon még nehezebb.

A feladatok szüloknek otthoni gyakorlás céljából, a feladatok fotókkal és részletes leírással vannak elmagyarázva. A feladatokhoz olyan „torna eszközök” szükségesek amelyek megtalálhatók minden háztartásban.

A „Mackógyógytorna lúdtalp ellen” címu könyvben a gyakorlatok 3 csoportban végezhetok: kezdo, középhaladó és haladó szinteken.
A feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök minden háztartásban megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetok.

Lúdtalp ellen - Könyv
Ajánlom az IttaHelye.hu-n
Rendelés
DinoPad - Masszírozó szonyeg